Monday, June 24, 2013

Aura negatif..please go away...

Lama menyepi bukan menghilang...jauh sekali nak bawa diri...cuma menenangkan fikiran yang masih lagi berbolak balik...tak berapa tenang dengan pelbagai hal yang mendatang...Pn fifi dah rindu ke...hikhik...

Lately memang rasa nak kan ketenangan je...maklumla orang kata orang preggy ni kena sentiasa terkawal emosinya...tak boleh nak tension-tension, tak boleh nak marah-marah jauh sekali nak susah hati...so, daku dalam proses tu la sekarang ni...ke mana-mana sentiasa nak amik aura positif je...tak nak negative vibration berpusar-pusar duk keliling daku..tolong go jauh-jauh yek...

Kesihatan...Alhamdulillah semuanya ok...berat badan la yang tak berapa nak konsisten..jap naik, jap turun...HB semua ok, tekanan darah pun ok....Rabu ni tak sabar nk scan and tengok baby dalam perut ni...

Nota Kaki: mana yek destinasi best nk tenang-tenangkan minda ni...

19 comments:

Kakzakie said...

Kakak cadangkan izzah cari buku motivasi. Kalau nak jenjalan sekarang jerebu tak baguslah utk izzah yg sedang preggy kan..

LydSunshine said...

Izzah, pegi cameron highlands. Last year, saya pegi sana pun waktu tempat lain jerebu, tapi kat cameron masih lagi sejuk dan okay. Tapi tahun ni tak tau la.

Jaga kesihatan ye.

Khai♥Rin : anies said...

kena g jln2 ni kak...tgk pepohon hijau or laut membiru...

Ira said...

erm.. tgk laut pn blh menenangkan.
tp cuaca skg ni x ok utk keluar jenjalan, terutamanya preggy mommy mcm izzah.
jaga diri baik2 ye..

izzah said...

k zakie: bagus jgk cadangan akak tu..lama dah x luangkan masa baca buku motivasi ni...asyik ngadap essay budak jer..huhu..

lyd: hubby pun cadang jgk cameron even dh byk kali gi...hrp2 dpt la gi sana next week....xsabar nk rileks kn otak ni...

khairin: cuaca jerebu skrg ni yg jd 50-50 nk kuar tgk laut ni...

ira: thanks..tu la kan..cuaca skrg ni memang xmengizinkan...

wantie said...

ya..kena kawal emosi tu bila peknen. Tapi sebenarnya... pasangan kita tu yang nak kena kawal emosi. sebab kita kan banyak karenah..


Riedaffya ibrahim said...

jage kesihatan ye ibu dan baby sekali...cuaca makin x elok skrg

izzah said...

k wantie: hubby ok jer...bini dia ni je yg kadang-kadang emosi xberapa nk stabil...hehe...

izzah said...

rieda: thanks..insyaAllah...tu la keadaan cuaca skrg ni kan..xberapa nk sihat dengan jerebu lg..nasib baik kt phg ni dh ok sikit dh...

eita said...

orang mengandung memang mood lain sikit..
gi cameron lah ..nyaman sikit...

izzah said...

Eita:InsyaAllah nk gi jgk sana kalau xde aral...tahap nk kna tenangkn diri sgt2 dh ni...xleh nk trima pressure lg dh...need rest...

Fiza Rahman said...

Biasa lah tu. Emosi org mengandung memang mcm tu ☺☺. Gi tempat yg sejuk lah.

blog usang said...

setuju dgn fiza tuu

izzah said...

k fiza: nk sgt gi jalan tu,tp masalah masa la plk...huhu...

bU: =)

man said...

buat solat je..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Fifi Nadhrah said...

rindu la.. rindu hannan.. hihi.. izzah tak cukup rehat kot.. kene rehat bebanyak.. pergi la satu tempat yang mendamaikan.. jauh dari kesesakan.. bagi fifi.. tempat paling damai fifi pernah pergi.. tak ramai orang.. nyaman.. dekat je kot dengan izzah,, dekat jande baik.. memang terase segar udarenye.. tambah dengan bunyi serangge.. best sgt..

Fifi Nadhrah said...

fifi dtg lagi.. saje nak usik izzah..

mama aryan said...

dah scan baby? seronokkan dpt tgk baby dlm perut,akak ni lak tak sabar2 rasanya nak tunggu baby lahir, walapon due lepas raya nanti hehehe...

Mimi Azirah said...

welcome back....take ur time