Wednesday, May 29, 2013

Restoran MabiQ - memang best..

Salam dan selamat sejahtera buat semua...

              Nak promote restoran best buat orang-orang yang suka makan macam daku ni..Kat Kuantan ni memang banyak restoran best dan makanan yang sedap-sedap, antaranya Restoran Ana Ikan Bakar, Kedai Satay Zul, Sara Thai, Kedai nasi lemak Zaman, Kedai Keropok Mokna yang memang dah femes dan banyak lagi la...
          
          Ni daku nak promote satu lagi restoran yang best jugak iaitu Restoran MABIQ.. Restoran ni sangat simple dan terletak agak 'terceruk' sikit dari jalan besar...Seriously daku yang dah duk lama kat Kuantan ni tak pernah sampai kat restoran ni walaupun sangat-sangat dekat dengan umah...First time makan kat Restoran MABIQ ni, terus buat daku jatuh hati...Menu paling popular kat restoran ni ialah 'paeh patin' iaitu ikan patin yang dibakar bersama dengan tempoyak...memang sedap....daku memang tak berapa nak makan tempoyak ni, tapi bila rasa masakan ni, terus rasa jatuh hati...

 Perjalanan nak masuk ke restoran ni...Dari jauh dah nampak signboard MABIQ

'Paeh Patin' yang dah abis ku telan..



Bersama keluarga mertua...memang licin semua pinggan..

                    Harga bagi 'Paeh Patin' ni dalam anggaran RM6-RM8 je...memang murah...air pun murah jer...layan sendiri, satu gelas RM1...kebanyakkan pekerja yang bekerja kat sini (setahu daku la) pelajar MABIQ ni jugak...masakan kat sini memang sedap...ada daging salai masak lemak lagi tau....daku suka sangat-sangat...memang orang kata berkat makan makanan yang dimasak oleh orang yang solat dan menutup aurat ni kan...Daku tak sempat nak 'snap' iklan jawatan kosong untuk pembantu restoran ni...salah satu ciri-ciri yang dia nak iaitu cukup solat 5 waktu...

                     Pada yang nak ke sini, kena ikut laluan ke Lumpur....naik jambatan yek daripada simpang empat kat bandar tu....dari jambatan terus je sampai la jumpa traffic light dekat Yayasan Pahang tu....belok kiri masuk laluan depan Yayasan Pahang...pastu terus je sebab dari situ dah nampak signboard MABIQ...ikut je signboard tu...nanti sampai la kat restoran yang best ni....

Nota Kaki lima inci: Makan masa perut kosong, memang lagi berselera kan...boleh bertambah-tambah lagi...

Published with Blogger-droid v2.0.10

14 comments:

norhidana miswan said...

kalu dkt ngn umah akak, tingin gk nk try...

Sue-Rya Qistina said...

saya x reti cmne nk makan tempoyak. huhuhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedapnya..nyum2..

Riedaffya ibrahim said...

baca entri ni buat sy lapar..

izzah said...

k dana: jom la cuti2 pahang...leh try makan kt sini...

sue rya: sy dlu pun xreti jgk..ni br nk try2...=)

yui: mmg yummy =)

Rieda: hehe...moh la ke sini..try rasa...memang terbaik tau...

Ira said...

izzah dok kat phg ke? hehe.. ira br je cuti2 kat kuantan mggu lepas.
nmpk sedap 'paeh patin' tu. next time klu g kuantan lg leh la try mkn kat sini plak.

Nory Zoulkefle said...

bestnya tempat makan ni, tapi tempatya macam jauh kedalam je...takut sesat plak kalau pergi nnt..heheh

izzah said...

ira: la..nape xbgtau..leh bwk ira jln2 kt kuantan ni...sy memang org phg...lahir di pahang n membesar pn kt sini =)

Nory: memang ke dalam tempat ni tp xsesak pun coz dia ada sediakan parking lot yang besar untuk org2 yg dtg kt kedai dia...

ashra said...

Kalau gi pahang,kena gi sini ni.hehe...
Laginlagi kalau cari ikan patin kan.... ;)

ieda immi said...

klau sedappp memang nak dtg selalu kan ;)

Mila Ahmad said...

Satay Zul memang sedapppp~

Khai♥Rin : anies said...

murah jg tu...tp patin sangkar ke patin sg? biasanya patin sg. lg mahal

izzah said...

ashra: memang tempat 'wajib' datang...tak rmai yg tau...

k ieda: sy pun nk ulang dua tiga kali kalau boleh ke sini..memang mengikut citarasa la..

Mila: tu memang xdapat disangkal lg..=)

khairin: xsure patin sangkar or patin sg..tpharga dia memang murah la kalau nk compare dgn patin kat temerloh....

Fifi Nadhrah said...

mengiurkan..