Monday, May 13, 2013

12 05 setahun berlalu

Pesanan penaja buat diri sendiri...hasil google...

       Alhamdulillah...Setahun genap umur anak daraku yang seorang ni, Nur Saidatul Hannan binti Solahuddin...kesyukuran dipanjatkan atas nikmat dan rezki buah hati dalam keluarga sakinah ku bersama suami tercinta...

Terima kasih ya Allah...

Fresh dari 'oven'

          Teringat setahun yang lepas daku merasa kesakitan sebelum kelahiran yang ditunggu ni...masih segar di ingatan pengorbanan suami yang tercinta menemaniku di labour room di saat daku menanggung kesakitan yang amat sangat...sebak dan pilu berganti di saat terkenang betapa  cemasnya suami di kala diberitakan bahawa isteri terpaksa di'usung' menaiki ambulans dan dimasukkan ke wad, betapa penat lelahnya suami berulang alik dari hospital ke rumah setelah puteri sulung kami dilahirkan...yang pasti semua tu menjadi memori terindah bagiku...Terima kasih ya Allah atas nikmat terbesar ini dan atas kurniaan suami yang memahami...

Hari ini 12.05.2013 genap setahun peristiwa dan kisah itu berlalu...

Happy birthday buat buah hati ummi dan abi...moga membesar sebagai anak yang solehah, taat pada Allah, cerdik, bijak dan sentiasa membahagiakan ummi dan abi...aminn..

Published with Blogger-droid v2.0.10

16 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt ulgthun buat bby comel ini..geram tgk..

wantie said...

happy b'day to your baby. sakit banak ni akan di kenang sampai bila bila. setiap orang sakitnya tak sama...


tapi syukur sebab setiap sakit time beranak tu akan menggugurkan dosa dosa si ibu.

untungkan org yang anak ramai tu.banayk betul dosa dorang yang terhapus

Kakzakie said...

Happy birthday sayang.. dah setahun rasa macam baru aje bersalin kan izzah tapi dah setahun berlalu..

Moga jadi anak yg solehah..

izzah said...

yui: hehe...tq =)

wantie: memang untung kan...moga dosa2 kita pun akan terampun sama...

k zakie: betul tu kak...setahun tu rasa mcm semalam je rasa sakit bersalin tu...xlama lg rasa lagi ni utk si adik plk =)

Kesuma Angsana said...

sekjap je rasa masa setahun tu yer

rohayu osman said...

semoga menjadi anak yg cemerlang dunia akhirat.. in shaa allah amin..

izzah said...

KA; memang terasa sgt2 sekejap...=)

Rohayu: aminn..amiin ya Rabb..

MyFreeMinded said...

tahniah, masih boleh mengingati detail ye keindahan semasa melahirkan si puteri ye... :) Selamat Hari Ibu..

Cho Zila said...

happy birthday... kadang kita rasa sangat cepat masa berlalukan... smoga terus membesar jadi anak comel yang membahagiakan...

izzah said...

thanks all..kenangan bersalin memang akan dikenang smpai bila2...pengalaman berharga sangat2 tu...

aminn atas doa k cho..=)

Fifi Nadhrah said...

happy belated birthday.. semoge menjadi anak yang solehah.. yang membahagiekan ummi dan abi..

aizamia3 said...

selamat hari lahir yang pertama buat Nur Saidatul Hannan.. moga menjadi anak yang solehah dan sayang keluarga.. ;)

izzah said...

fifi n aizamia : aminnn...moga2 n harap2 macam tu la =)

izzah said...

fifi n aizamia : aminnn...moga2 n harap2 macam tu la =)

Ira said...

Happy belated birthday Hannan.
Syahdu bila teringat pengorbanan en suami kan? susah senang sama2. dia la org yg plg x cukup tdo. ke sana sini uruskan segala2nya. teringat saat2 itu. :)

Sue-Rya Qistina said...

happy 1st birthday :)
b a good girl k