Sunday, June 17, 2012

Nak kurus macam dulu

*jangan la sampai mcm ni...huhu*
    
     Alahai...seram + gerun = serun tengok pic kat atas ni...lepas bersalin ni aku belum cuba lagi seluar-seluar dan baju-baju aku yang ala-ala model tu semua....entah muat entah tidak agaknya...maklumla...aku kena czer masa bersalinkan anak baru-baru ni..so,aku banyak baca blog-blog dan info-info yang kata tak boleh bertungku dan berbengkung...aku pun jadi tak pakai la bila mengenangkan info-info yang aku baca tu smua...bila tak pakai tu,faham-faham sendiri la..hehe..perut jadi buncit skit even berat badan dah turun banyak...

     Macammanala nak bagi perut yang buncit ni jadi cun melecun macam dulu-dulu yek...beberapa hari ni aku cuba-cuba jugak berbengkung sebab baru dapat kesedaran nak bagi perut kempis...tambah-tambah pulak luka czer haritu dah makin sembuh dan tak de la rasa sakit macam 1st week keluar wad haritu...harap-harap misi mengempiskan perut kali ini berjaya la..hehe...risau hangat-hangat tahi ayam jer aku ni...bila bercuti lama sangat ni di tambah pulak mak yang selalu masak sedap-sedap,maka hajat and misi tu kadang-kadang tergendala jugak kejap...

     Bulan 7 ni, adik aku yang sorang tu nak balik msia...lagi la aku kena berjaga-jaga..hehe...maklumla,rakan 'makan' ku dah balik...memang alamatnya tengah-tengah malam adik yang sorang ni akan ajak aku makan dan menghabiskan apa-apa saja makanan atas meja makan...huhu....abis la aku...kena persiapkan diri sebelum 'budak' tu balik la nampak gayanya ni....chayyok....


6 comments:

teratak hati said...

Chaiyokk!!hehe..sy dh tk dpt brat yg dulu dh,lpas brsalin,baby dh 6 bulan,pregnant naik 10kilo, lpas brsalin trun 5 kilo je

~Sweet Honesty~ said...

aiyokk..seram la nengok.. sensitip kalo bab2 'gajah' neyh.. adeyhhh

izzah said...

sedang berusaha gigih nk kuruskn badan sbb mmg sensitif bab 'gajah' ni...tmbah2 bila hubby yg sebut...oh no...rasa mcm xnk mkn sbulan..hehe...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

boleh punya la. usaha lebih lagi. chaiyok2 :)

armouris said...

terjumpa info ni, pasal diet… sharing is caring :) - Diet Tapi Tetap Gemuk Kerana Rendah BMR

izzah said...

chayyok2 jgk utk diri sendiri..thanks for da info..it is very useful...