Friday, June 29, 2012

Fulltime housewife

   Macam ni agaknya perasaan orang-orang yang bergelar fulltime housewife yek....

pagi-pagi dah kena masakkan untuk husband, kelam kabut dengan anak lagi, basuh baju, sidai kain, kemas rumah, masak lagi untuk tengahari, angkat pulak kain yang dah kering, lipat-lipat baju, masak lagi untuk makan malam pulak, basuh-basuh pinggan...

Alahai....banyaknya la senarai tugas seharian seorang yang bergelar FULLTIME HOUSEWIFE...nampak macam senang je...macam boleh goyang kaki jer kat rumah tapi hakikatnya banyak benda nak kena buat....memang tabik spring la pada saper2 yang berkenaan...aku duk umah jap pun dah lelah rasa....masa keje, nak sangat cuti...tapi bila dah cuti ni teringat pulak kat keje...hehe..tu la manusia....

5 comments:

Kesuma Angsana said...

yup agree wit u!.. neway dh follow u back ye 67

LydSunshine said...

Mmg tak mudah nak jadi full time housewife. Tapi kalau kita bekerja pun sama jugak penat, sebab semua tu kita jugak yg kena buat tapi dlm masa yg terhad. Masa yg ada pun hanya petang selepas office hour. Apa-apapun saya sgt kepingin nak jadi fulltime housewife.

izzah said...

kesuma: thanks a lot..

lydSunshine: impian kita sama, nk jd fulltime housewife..tp keadaan xmengizinkn skrg...suami isteri kena keje untuk mantapkn ekonomi rumah tangga...

Maisarah Azmi said...

kalau suami suruh kite duk umah, xpayah keje, kena la jadi housewife full time

AdanyaKauUntukku said...

org tgk jadi housewife ni mudah
tapi sebenarnya
satu kerjaya yang sangat sangat sangat susah
tapi..
puas bila kite melakukannya