Tuesday, April 16, 2013

Sekali lagi...

Alhamdulillah Allah bagi peluang lagi aku merasa nikmat ni...terjawab sudah segala persoalan selama ni....Aku terima dengan hati yang terbuka..nikmat yang sangat-sangat bernilai buat aku dan suami....perasaannya sama macam pertama kali dulu...cuma bezanya, kali ni garis kedua tu memang 'tersangat'lah terang dan alahan yang aku alami pun agak teruk kalau nak banding masa mengandungkan Hannan dulu...

.
Garis jelas terang tang-tang...

Buku pink pun aku dah buat dah...tu pun setelah berminggu-minggu dan menimbang-nimbang risau kena leter dengan nurse..yelah, dengan sejarah mengandung yang dulu dan pregnancy kali ni pulak tak sampai 2 tahun lagi....at last, aku pergi jugak sorang-sorang kk terdekat nak buat buku pink ni...pergi kali pertama, dia taknak ambik booking aku coz tak sempat dia kata,kena datang hari lain kul2 petang...so,kali kedua aku pegi lagi tepat kul2 petang aku dah tercongok dekat kk tu...setengah jam aku tunggu baru diorang 'entertain' aku...memang HAMPES sungguh...

Masuk jumpa nurse, macam biasa amik darah, kena interview dan paling penting aku tak kena leter pun...yeay...hehe...yang pasti aku keep mention pada nurse yang anak ni kan anugerah dan rezki, kena terima dengan hati yang terbuka....hari yang sama aku jumpa doktor...doktor pulak selamber je tanya, "memang dah siap rancang nak anak cepat-cepat yek lepas bersalin baru ni?"...aku senyum kelat je la...malas nak jawab..hehe..leh plk gitu yek...tapi lepas doktor scan, aku nampak baby ni dalam rahim aku, terus rasa bahgia sangat...teringat masa ngandungkan hannan dulu.....Alhamdulillah atas nikmat rezki ni...

Nota kaki: kena korek banyak-banyak-banyak dan banyak lagi ilmu especiallly golongan czer macam aku ni dan sejarah darah tinggi masa 3rd trimester dulu...moga Allah terus bagi kesihatan yang baik untuk aku, baby, Hannan dan suami ku....Aminn..

Published with Blogger-droid v2.0.10

19 comments:

norhidana miswan said...

tahniah dik, tak lama lg hannan dpt adik yek... jaga diri baik2 tau

biasalh tu dik kt KK mana ada yg pantas mcm lipas kudung, tak sah kalu tak kene menunggu setengah hari heheheh... kamu pun ada drg tinggi gk ek, sama lah cam akak... n akak sampai skrg nih msh fobia nk peknen...aiyan dh dkt 2thn tp akak lum berani nk peknen lg walaupun kwn2 dh sibuk tanya bile nk tambah bby lg... org lain tak rasa apa kite rasa, akak masa peknen lebih 7kali msk ward tau gara2 drh tinggi nih...

Mama Vogue said...

Tahniah..!!
Oh yg first czer.. Takpe la rezeki Allah nak bagi :)
Pasni memang kena jaga kesihatan baik2 tau, mane tau kali ni dapat bersalin normal pulak :)

Sue-Rya Qistina said...

tahniah..syukur alhamdulillah. take a good care of urself ya. anak tu kan rezeki dari Allah, mcm saya tgh preggy yg no 3 ni pun x sangka jugak. hehehe

www.suriaqistina.blogspot.com

Fiza Rahman said...

Tahniah. Selamat menempuh 40 minggu nan indah. Cepat atau lambat...itu rezeki. SEjauh mana kita merancang, tapi DIA adalah perancang terbaik.

Mcm saya dulu, pregnant anak ketiga masa anak kedua 9-10 bulan. Itu pon tau pregnant masa kandungan dah nak masuk 5 bulan.

Take care yer.

Riedaffya ibrahim said...

Tahniah...rezeki dr Allah...jgn pikir bnda lain lg..awal2 ni jg kesihatan ok..

Ira said...

Salam Izzah..
Lama x komen kat sini.. rindu.. :)
Hehehe..
TAHNIAH!!! seronoknya pregnant lg.. anak itu rezeki dr Allah. Smga yg ke 2 ni normal plak. Ira x sabar nk peknen lg, tp pd masa yg sama rasa cam belum bersedia.. huhu.. mcm teruk je kan, tp Allah je yg tahu keadaan n kemampuan kita..
Jaga diri baik2... seronoknya..ada bau baby disini.. hehe.. :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

tahniah.. moga dipermudahkan segalanya.. macam is, preggy untuk 2nd time anak xsampai setahun lagi (^___^)

nadia said...

wahh bestnyaaa, tahniah kakk :))

izzah said...

k hidana: bahaya nyer darah tinggi akak...sy tahap leh kawal lg..kena masa 3rd trimester...tu pun sbb tesion byk keje..hrp kali ni xkena la dah...biar sihat sntiasa...

MV: thanks..memang harap sgt leh normal kali ni even preggy xsmpai 1thn lg..hehe...

sue rya:tq...dh rezki kan...xkan kita nk tolak..kena trima dengan hati yang terbuka...anak ni bawa rezki untuk kita...

k fiza: wah...lambat nyer baru tau..ni mesti kes xperiod lama ni kan...

rieda: thanks...memang nk tenang jer sekrang ni..xnk pikir benda2 yg serabut otak...=)

ira: memang Allah tau yang terbaik kan...bila kita dah sedia dan DIA tau, dia yang akan bagi masa tu...jom sekali jom..=)

is: kes kita ni macam sama jer..hehe...baby kecik je lagi ni...setahun pn lum lg...

nadia: terima kasih dik...moga ada rezki nadia plk lepas ni...akak doakan untuk nadia....aminn..

ros_reeza said...

Alhamdulillah.. tahniah kak.. gembira Ros dengar berita ni :)

Doakan untuk Ros ye.. Ros masih lagi menanti rezeki Allah :)

Fifi Nadhrah said...

akhirnye.. entry yang di tunggu2 kunjung tiba!~ even da tau dulu tapi terase excited jugak bace entry ni macam tak tau.. izzah boleh la guide fifi nanti.. :)

izzah said...

ros: thanks a lot..insyaAllah...akak doakan moga rezki ros kunjung jgk nnti...moga Allah perkenankan doa akak ni...

fifi: hehe..akhirnya yek fifi...dh buat buku baru terasa nk wat entry ni...sy pun still dlm proses kumpul ilmu ni fifi...moga ada rezki vbac kali ni...aminnn...

Cho Zila said...

tahniah dari akak.. moga dipermudahkan oleh Allah untuk mengandung kali ini.. alah bisa tegal biasajer kalau dah gi KKni...

Fifi Nadhrah said...

izzah.. yang penting.. atas rase takut.. sabar dan yakin.. inshaAllah.. tak sabarnye..

*fifi=cakap pandai tapi die pon ntah boleh ke tak.. hihi..

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah sis =)

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah tahniah

izzah said...

Thanks all atas wish dan doa...moga dipermudahkn dlm segala hal....Aminn...

Fiza Zainol said...

alhamdulillah tahniah kak izzah..tumpang hepi ..bestnyaa pregnant lagi. rndu plak msa prgnant.. xlma dh hannan nk dpt adik.. sma thun la ngn arissa.. :)

izzah said...

Fiza:thanks a lot...ha'ah...pejam celik nk dkt 3bln dh...nnti sama tahun la dgn arissa...