Tuesday, January 22, 2013

Dunia Akhir Zaman

Ya Allah...sebak tengok pic kat bawah ni...

sumber dari FB dan akhbar harini..

Seriously sungguh-sungguh sedih dengan perlakuan yang dilakukan oleh manusia berhati binatang ni....Tergamak membuang bayi yang tidak berdosa ni...berganda-ganda dosa yang telah dilakukan...berzina dan membunuh..ya MEMBUNUH!!Harap si pelaku tersebut segera bertaubat...

21 comments:

Chik Att said...

tergamaknya ..

Nur farahiza said...

ya allah kesiannye :(

Mrs Lurve said...

Nauzubillah kak...kejamnya manusia..murahnya harga sebuah nyawa..ya allah..

Fiza Rahman said...

Tak sanggup nak tgk. Ya! allah...kesiannya. Baby yg tak bersalah menjadi mangsa.

norhidana miswan said...

akak dgr kt radio psl bby nih, mak bby nih buang mayat bby nih kt tong sampah hospital, wlaaupun bby tuh dh meninggal dia tu dh sempurna, jgn la dibuang2 kan, yg bt dosa tu mak nyer...

kalu akak jmpa mak bby tuh, akak buang dia terus dlm tong sampah beso, eeee geramnyer... Allah bg otak tp tak reti gune baik jd lembu (geram betul rasa)

LydSunshine said...

Ni yang dekat Temerloh tu kan? Buat malu org Pahang je. Rasanya tahun lepas ada jugak kes kat HTAA, Kuantan. Yang flush anak dia dlm lubang toilet. eii.. Ngape jadi gitu org Pahang ni.

izzah said...

Chik att;mmg trgamak kn pelaku ni..

Fiza n mrs lurve:dunia akhir zaman...pemikiran pn dh di tahap haiwan...sian sgt tgk baby ni..

izzah said...

K hidana:kita pakat2 humban org yg buat ni dlm tong smpah jgk akak yek...mmg geram sgt rasa...

Lyd:malu rasa nk ngaku org phg...phg ni byk kwsan rncangan...mslh buang baby,zina,dadah n hisap g mmg byk kt tanah rancangan or dgn kata lain di PAHANG...

rohayu osman said...

MasyAllah.. tak de hati n perasaan ke?..

izzah said...

K ayu: tu lah...sedih,sebak brcmpur baur tgk baby ni...baby xbrdosa...yg slhnyer mak bapak dia...

Fifi Nadhrah said...

Allah.. comelnye baby ni tu.. tak sanggup tgk lame2.. tapi dalam hati menjerit2 nak tenung muke baby tu.. sedih.. tergamak kan.. :(

izzah said...

fifi: seriously mmg sgt2 sedih kan...tmbah2 tgk baby tu comel sgt...sebak dada tgk baby ni...memang tergamak mak dia buang dlm tong smpah ni...xde hati perut langsung...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Ya Allah...xsanggup nk tgk

Fifi Nadhrah said...

tu la.. sampai hati mak die.. mak die taktau ke kat luar ni ramai lagi pasangan2 nakkan anak.. berhabis ratus ribu untuk infertility.. sampai hatii.. :(

Kesuma Angsana said...

mcm2 lah skang ni kan

Cho Zila said...

isyh geram bebenoler akak membacanyer.. apalah nak jadikan...

LYAfrina said...

sedihnyer...
ntah.. tak tau nak kata apa.. sbb sekarang org buang baby mcm patung.. ntah, kmana hilangnya nilai kasihsayang tu..

Ira said...

siannya baby tu.. sedih tgk berita2 camni..

Ira said...

siannya baby tu.. sedih tgk berita2 camni..

ayut said...

nape mcm ni.... T_T

Mrs Velentine said...

yang allah sedih sangat