Wednesday, January 2, 2013

Rancangan masa depan

Salam all...

Bukan kerja je yang nak kena ada plan,hidup ni pun kna ada rancangan jugak kan...yelah...macam sekolah lah...bila awal2 tahun memang confirm kna ada rancangan pelajaran tahunan...so,aku pun kena ada rancangan aku jugak la kan...hehe...

Kalau bab merancang ni memang leh jadi tahap expert la,tapi nak laksanakan tu yang susah sikit...risau tak tertunai pulak nanti...azam aku lebih pada wishlist...

1) nak sambung belajar...(nak ambik yang boleh dapat biasiswa n gaji pun jalan macam biasa)

2) nak beli rumah..(kalau sape2 tau ada perumahan baru nak buat esp area kl/selangor tolong bagitau yek)

3) agenda tetap smpai pencen, gi melancong...xtau lagi nak ke mana sebab nak kena kira bajet dulu

4) nak tukar tempat keje...tekanan yang melampau dah ni...

5) ada rezki, nak tambah zuriat lagi...hehehe...

Harap dapat la laksanakan semua ni...fokus utama nak sambung belajar tu...tu pun kalau lepas kelayakan 3-5 tahun berkhidmat...harap ada la rezki untuk tu...amin...
Published with Blogger-droid v2.0.9

9 comments:

Mimie said...

semoga segala impian menjadi kenyataan

izzah said...

Amin...in shaa Allah...thanks k mimie...:-)

Si Matatajam said...

Mudah2an tercapai..balas Kunjungan dan folo sini

izzah said...

Thanks si mata tajam:-)
Ukhwah fillah in shaa Allah...

izzah said...

Thanks si mata tajam:-)
Ukhwah fillah in shaa Allah...

Bui Junaidi said...

BUI PUN TGH PLAN NK AMBIK DEGREE,P X SURE LAGI TAKUT X MAMPU

izzah said...

K bui:jom2 smbung study..in shaa Allah boleh...yg penting kna yakin n istiqamah:-)

ayut said...

nk rumah area selangor....wow...moga rezeki akak byk yer...umah kat selangor skrg...200k pon pyah dh...huhu..smga berjaya peroleh semuanya ye kak :)

izzah said...

Ayut: amin...in shaa Allah...doa moga impian jd knyataan...tgh berusaha keras utk penuhi smua impian ni...