Thursday, December 6, 2012

Hanya untuk yang HALAL je yek

Salam...

Saje nak share something yang bagus daku jumpa masa melancong ke Padang, Indonesia bulan 9 aritu... Memang sungguh bagus dan Malaysia patut tiru ni...apa dia...tengok gambar kat bawah ni...


Nampak tak nota ni? Ni antara isi kandungannya..

"Management tidak membenarkan menerima tamu yang bukan suami isteri untuk menginap dalam satu kamar dan tidak dibenarkan membawa minuman beralkohol"...

Kali pertama melangkah masuk hotel ni dan ternampak banner ni, memang aku kagum sangat dan puji usaha yang dibuat oleh Hotel Bunda ni...memang TERBAIK la...aku suka sangat...memang aku suggest sangat  hotel-hotel kat Malaysia buat macam ni...baru lah aktiviti tak bermoral boleh dicegah dan dibanteras...

Nota kaki: Bukit Tinggi, Padang Indonesia memang best sangat nak dilawati tau....penduduknya majoriti ISLAM...so,memang takde masalah bab makan-makan ni...aku tempah tiket sendiri je guna Air Asia,pastu ambil pakej dari travel ejen kat Indonesia...huhu...memang nak 'repeat' pergi lagi la kalau ada rezki..hehe...

25 comments:

~aYu~ said...

bagusnya hotel ni... mmg tulis direct je..

Mrs Lurve said...

a'ah kan baguslah, direct je tulis terang2 mcm tue..

fiza said...

Betul lah. Kat m'sia patut buat banner mcm ni. Straight ti the point.

nur anis said...

bagusnya!

norhidana miswan said...

kalu kt melesia nih hotel2 kecik pun tak tentu blh bt camtu, hotel besar kan pulak... rugi lah mereka nnti hehhee

Ira said...

Bagus kalau kat malaysia buat camtu. lgpn skg ni kan da ada kad nikah, sape nk check in kene tunjuk kad nikah, lg senang.

Nur farahiza said...

bagus la kak hotel nie , tapi kat k.l asal duit semua boleh aje kan

Bui Junaidi said...

BGSLAH HOTEL NI..

izzah said...

memang bagus sangat2 hotel ni...kalau betul2 kita nak banteras maksiat,mcm ni la yang msia perlu ikut...bukan kena ikut budaya barat yg dah sah2 bertentangan dengan islam..

ayut said...

ooo..bgus jgk indon ni yerk..hihi :)

Nora Karim said...

moga yang baik jadi pengajaran buat kita... hm...

nadia said...

amek kawww, bagussss macam ni. lebih baik mencegah dari merawat. cehhhhh, tibe2. ;p

mia izzati said...

patut mesia pon wat gituuu ye dakk...

are_lin@yu said...

bguskan macam ni..at least dorang cuba utk kurangkan dosa

izzah said...

ayut: mmg dr segi ni indonesia mmg lg baik..tgk la kalau ada konsert2 ke,mmg ulama' dia akan bersuara...

k nora:betul tu...yg baik kita jadikan pengajaran..

nadia:hehe...sokong nadia 200%...hehe...

k mia:mmg msia kna amik contoh ni n praktikkan kt sini plk..

are lin:bagus untuk mencegah...maksiat tu mmg ada kt mana2 tp ni salah satu cara yg boleh dibuat..=)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bagus mcm tu..tulis direct..kalo xpaham lg xtau la nk kata pa hehehe

syiela said...

baguskan camni.. kalau buat2 tak paham jugak tak tau la

eita said...

bagus betol..straight to the point

izzah said...

waniey, shiela n eita : nk mencegah sesuatu mmg kna straight to the point...perkara maksiat ni mmg kita kena tegas...kalau x,makin bertambah la nnti,nauzubillah...

LydSunshine said...

Betul betul bagus konsep hotel ni. Kat malaysia ni plak asyik nak fikir untung je. Kalau tokei yang bukan islam tanak buat peraturan macam ni, boleh la faham. Tapi yang tokeinya melayu islam pun taknak bantu mengurangkan maksiat. Haihh..Semoga dibukakan hati utk mereka2 yang memiliki hotel utk buat mcm ni.

SumeSakan said...

Huhuhu teringin nak jln2 sana gak....

Yup peringatan cam nih bagus skurg2 nya leh timbul kesedaran drpd x de langsung kan?

Riedaffya ibrahim said...

bukan bagus aje..mmg sangat bagus kan...hotel2 kat sini patut wat jugak..

Fifi Nadhrah said...

bagus hotel ni.. ade inisiatif sendiri nak cegah maksiat.. :) bestnye.. kalau fifi nak g indon boleh la roger sis.. tanye itu ini..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

terbaik la hotel ni! :)

mama aryan said...

bagus mcm tu..kalu ada rezeki bole juga ke sana