Tuesday, July 16, 2013

Bau Dari Syurga


Orang kata bau baby ni adalah bau dari Syurga...Wallahua'lam...Tapi yang pasti daku memang suka sangat-sangat cium baby...kalau dapat baby tu, rasa nak cium je dia..memang akan rasa tak puas nak cium....

Alhamdulillah, 3 Ramadhan 1434 yang lepas, kakak ku yang sorang tu dah selamat melahirkan puteri sulung nya di HTAA pada jam 10 malam...Baby Ramadhan ni...Memang bakal ceria la Aidilfitri nanti dengan kehadiran si kecik yang comel ni...Dengan hidung mancung dan mata sepet ni (bak kata ayah aku), bakal sekapal dengan Hannan untuk meng'hangat'kan seisi rumah mak dan ayah daku nanti...Daku pun belum berkesempatan nak jumpa si kiut sorang ni..kena tunggu weekend ni la...

Buat si kecil yang diberi nama Nur Khayla Humaira binti Mohd Kamil, moga sentiasa menjadi penyejuk hati ayah dan ibu, jadi anak solehah, sentiasa mendengar kata, taat pada Allah, ibu bapa dan cerdik yek sayang...nanti Cik Ngah, Ayah Ngah dan Kaklong Hannan datang melawat bawak hadiah untuk baby Humaira yek =)

Nota Kaki : Tak sabar nak peluk cium adik Hannan nanti ni...makin tak sabar bila si kecik dalam tummy ni duk kick2 je memanjang...Feeling so wonderful...but at this moment, i really enjoy it...

Published with Blogger-droid v2.0.10

19 comments:

Ira said...

ira pun suka bau baby...
tahniah.. dpt anak buah baru.
seronoknye!!!!!!!!!
erm.. mmg nk bg adk kat anak dara tu, tp ayah dia kata tggu dia 2 tahun.
kene laa tunggu.. :)

izzah said...

ira: tq dear...tp mak sedara dia ni lum jengok pun lg si baby kiut ni... xpe ira...sambil2 preggy, cukup la 2 thn nnti =)

Riedaffya ibrahim said...

saya pon suka bau baby ni, tambah2 yg baru lahir kan...sweet anak buah izzah

- AZIE - said...

bau baby nie..wpun masam mcm mana pun tetap sedap je. tmbh2 bau bantal busuk dia hehehehe

mama aryan said...

salam izzah...

memang seronok dpt cium baby kan, wangi je baunya..

tahniah utk izzah sbb dapat anak buah baru

Cleopatra Baladi said...

Tahniah......slamat berpuasa..kirim salam kat baby.. :)

wantie said...

akak pun suka bau baby yg baru lahir. wangi je kan.. tak boleh nak gambarkan.

Fifi Nadhrah said...

bestnye bau baby.. wangi lembut tenang.. tapi fifi takde rezeki nak preggy lagi..

Khai♥Rin : anies said...

selamat datang umat muhammad...

izzah said...

Kita semua sama kan...bau baby ni leh jd ketenangan sebenarnya...smua suka baby kan....;-)btw,thanks all...

Fifi:InsyaAllah ada rezki utk adik ufairah nnti...doa sama2...brkat bln Ramadan ni....

AnneRaini said...

betul tu. bau baby ni something kan..sedap sgt. tak mandipun sedap..hehe

izzah said...

Anne:baby xmndi pn xbau busuk mcm kita ni kn..hehehe...jgn ada mak2 yg malas nk mndikn baby2 diorg nnti dh la yek..:-P

Cho Zila said...

samalah akakpun suka bau baby. walaupun tak sedap baunyer tetap suka nak cium2... tahniah untuk ibu dan ayahnyer... moga terus menyejukkan hati...

Nora Karim said...

seronoknya ada baby... mmg wangi bau baby ni... tahniah buat kakaknya... moga keduanya sihat walafiat...

norhidana miswan said...

tahniah dik, comei bby tuh nama pun cantik...

Mimi Azirah said...

suka baby jugakkk..wangi jer...

Sylarius Yusof said...

Baby ni ikutkan nak menjaganya memang letih. Tapi, Allah Maha Pengasih, dijadikan naluri manusia untuk memberi kasih sayang sepenuhnya terhadap bayi-bayi tanpa rasa jemu.

Sebab tu selalu kita dengar orang cakap, penat macam mana sekalipun bila tengok anak-anak ni terus hilang rasa letih.

ros_reeza said...

comel baby.. memang best dapt peluk cium baby.

ros_reeza said...

comel baby.. memang best dapt peluk cium baby.