Friday, August 17, 2012

panduan buat parents

Info untuk semua yang bergelar ibubapa...

Memang ramai yang akan berasa marah kalau tidurnya terganggu kan...pada yang ada anak kecil memang tak dinafikan akan trganggu jugak dengan tangisan si comel ni especially tengah2 malam.. Si kecil takkan menangis tanpa sebab tau...

Antara sebab kenapa si comel menangis:

- Lapar
- tak selesa
- Kembung perut
- mengantuk

 Tapi kalau si kecil still lagi menangis lepas smua masalah kat atas ni diselesaikan, so mungkin si kecil ni terkena gangguan... Sebagai parents,kita boleh amalkan baca surah alfatihah, ayat qursi dan 4 kul... Kemudian tiupkn di ubun2 si kecil...insyaAllah si kecil kita ni tifsk meragam dan menangis di tengah2 malam terutamanya...

 Nota kaki: baby ni kena elakkan daripada dibawa keluar rumah pada wktu maghrib yek...nnti berjagalah dia di tengah2 mlm...

11 comments:

LydSunshine said...

Oo..tima kasih. Boleh saya gunakan sbg panduan bila anak dah lahir nanti. org kata, masa mengandung pun ibu takleh pegi jalan sgt waktu maghrib. Nanti anak suka nangis waktu tu.

Kesuma Angsana said...

info bagus utk yg ada n bakal ada baby... balik kg ooo balik kg hati girang

Ummi Iman said...

Good info. Iman masa baby selalu juga kena kacau. Tubuh lemah dan dia ada kelebihan nampak benda halus. Kami selalu bacakan ayat kursi dan tiup kat ubun2 dia.. Makin besar ni alhamdulillah

Nurul Husna Mohd Hassan said...

saya bakal ibu 3 4 tahun lagi kot. hehe

selamat hari raya. maafkan saya ye :)

hati2 kalau balik kg. :)

Cho Zila said...

memang betoilertu... lagi satu kalau kita dari luar jangan terus terkam babytu.. tunggulah sekejap mungkin ada unsur2 tak baik yang kita bawak masuk...

izzah said...

Boleh dimanfaatkn kalau dh ada baby.,,,,,,,/7

izzah said...

Ooo...ye ke...1st time dgr ni....

izzah said...

Menakutkn klau gitu kn...tmbah2 kalau tgk anak gelak or senyum sorg2....

izzah said...

Bkn la husna...bkl ibu 1@2 thn je lg...hehehe....

izzah said...

Betul tu...kdg2 kita kna ikut petua org2 tua dlu...tiap larangan diorg msti ada sebab....

eita said...

betol tu....