Friday, August 3, 2012

Betapa cantiknya Islam ni

Sesungguhnya Islam tu adalah sebuah agama yang sungguh cantik....agama yang memang bersesuaian dengan semua keadaan...islam bukan suatu agama ketinggalan jauh sekali agama yang kolot...agama Islam yang kita anuti ni memang dah sangat-sangat cantik n indah dengan segala hukum-hakam dan peraturan yang Allah dah tetapkan...daripada sekecik-kecik hal sampaikan sebesar-besar hal smuanya Islam dh bagi garis panduan...

Dalam entry kali ni aku nak bawakkn betapa cantiknya islam ni...cuba tengok pic bawah ni yek....

Taken from xingat dah sebab dah save lama dalam laptop =)

Nampak tak daripada gambar kat atas tu...nape aku cakap gitu,hehehe...biasala...dh dekat-dekat nak raya ni masing-masing berebut giliran la nak balik kampung...so, sesiapa yang bergelar isteri tu, renungkanlah kata-kata kat atas tu...aku tau,bukan semua org perfect, termasuk diri aku sendiri but apa salahnya kita try sama-sama berusaha ke arah yang lebih baik....nak masuk syurga kan..so, kena la struggle lebih...hehe...

9 comments:

Azian Elias said...

salam kenal..
alhamdulilahh
so far since FIL meninggal 12 tahun dulu, akak dah tadak problem nak balik kg. sebab hanya balik rumah mak abah akak je...hubby pun suka.

izzah said...

salam kenal...alhamdulillah mcm tu yek...xde la nk gaduh2 manja bila tiap kali nk rayer =)

~Sweet Honesty~ said...

jgn gaduh2 taw nk balik raya nnti..hihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

jangan berebut pulak nak balik mana, nanti last2 raya rumah sendiri je. hehe

LydSunshine said...

Apa salahnya bertolak ansur. Nasib baik la kampung saya dgn kampung suami seblah menyebelah je. Heheh. Boleh la cakap kan? Ce kalau kampung sorang kat utara, sorang kat singapore, mau jadi hantu kak limah jugak sorang2.

izzah said...

hehe..xde gaduh2 pn..masing2 tau giliran dh...sebab tu la kan org2 tua dlu2 suruh kawen dgn org dekat2 jer...faktor nk blk kmpung rupanya yek...hubby dgn sy pn kmpung satu negeri jer...hehhe...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

boleh tak emailkan alamat kat nurulhusnamohdhassan@gmail.com, ada kad raya =)

http://nurulhusnamohdhassan.blogspot.com/2012/08/pin-pin-kad-raya-kad-raya.html

Kesuma Angsana said...

KA senang je, mana2 pown boleh janji ada anak2 dan suami hehe

izzah said...

Xgaduh la...baik2je...hehehe...