Thursday, August 9, 2012

Senyum Meleret....

Alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah....

Entry kali ni taip sambil senyum meleret....sambil taip smbil senyum, taip lagi senyum..tak putus-putus nak senyum ni...hehehe...mana tak nyer kan...tengok dalam akaun harini, duit dah bertambah...pelik jugak mula-mula....last-last baru teringat yang arini dah 9 ogos maknanya bonus untuk raya dah masuk...yeay......saper kakitangan kerajaan semestinya gumbira macam aku kan...tengah happy sangat-sangat ni...alhamdulillah...

So, apa lagi...Bonus dah masuk ni, boleh la berjimba-jimba sambil shopping sakan yek...akak aku, adik2 aku n mak aku dah memulakan saie dan tawaf diorg kt shopping mall tu...seronok la tu....setengah bulan gaji plk tu...shopping mall pun mesti penuh dengan manusia-manusia yang nak membeli belah kan....kalau ikutkan nafsu membeli belah aku ni, memang nak sangat la 'mengshopingkan' diri...tapi bila ingat smula manusia-manusia yang ramai tu, dengan tempat yang sesak, berhimpit-himpit lagi, tu belum masuk lagi dengan budak-budak main lari-lari celah-celah baju n tak kurang jugak yang main tarik-tarik rambut sebab gaduh, so better aku lupakan la hasrat murni nan satu aku tu..huhu...tak pelah....persiapan raya pun dah ada cuma kadang-kadang nafsu membeli belah tu yang datang memberontak...ecehceh...=P

p/s: kepada yang bergelar kakitangan awam tu, ingat-ingat bila berbelanja tu yek...bonus + gaji bulan ni memang banyak, but nak tunggu untuk gaji seterusnya tu lambat lagi...(pesanan penaja untuk diri sendiri jugak ni)

6 comments:

LydSunshine said...

Yey syoknya dpt bonus raya. Saya insyaAllah akan ada cuma belum masuk lagi. InsyaAllah minggu depan. Tapi mengenangkan nak dpt gaji lagi sekali bulan 9 nanti sgt la lamanya... rasa macam takut nak belanja.

Kesuma Angsana said...

seronoklah dpt bonus ye, apapun gunakan sebaik mungkin !

man said...

patutlah senyum sukmo..hehhe.tahniah lah ye

QA's ~ mamapapa said...

betul tu..brbelanjala ngan bijak :)
jmput follow kmbali :))

izzah said...

Betul tu..,dpt duit tu kna pndai2 guna...klau tidak,lps rayer mmg trduduk la..huhu...

izzah said...

Betul tu..,dpt duit tu kna pndai2 guna...klau tidak,lps rayer mmg trduduk la..huhu...