Tuesday, February 11, 2014

Let's talk about dreams

      Macam menarik je tajuk kan...aiseh... Dreams or dalam bahasa melayunya kita sebut impian.. Maybe kalau direct translationnya 'mimpi'.. Impian dan mimpi ni in malay jauhhhhhhhhh sangat maksudnya... Bagi aku dreams lebih pada impian la... Sebut impian insyaAllah akan termakbul, tapi bila sebut mimpi tu macam khayalan or angan-angan je kan...

     So, apa impian kita dalam hidup ni? Tiap orang ada target dan memang confirm targetnya mesti tak sama... Yang dah kaya confirm nak sihat tubuh badan dan bahagia, yang tak berharta confirm target nak jadi kaya... Pada aku, aku target nak sederhana dalam semua perkara... Aku nak bahagiakan semua yang ada kat sekeliling aku.. Yang paling penting family.. Duit 'melana' pun kalau family dan anak-anak entah ke mana takde ertinya bagi aku...

Nota kaki: 

Merancang masa depan tu senang, nak laksanakan tu yang paling susah.. 

Ya Allah...Kau ampun kanlah dosaku, dosa kedua ibubapaku, guru-guruku dan sekalian umat Islam..Kau peermudahkanlah segala urusan ku dunia dan akhirat...aminn...

7 comments:

Khai♥Rin : anies said...

betul tu!
impian sy membahagiakan semua org insya allah

LydSunshine said...

impian saya hanya nak ada kewangan stabil supaya saya boleh berenti keja, jaga anak dan rumahtangga. huhu.

izzah said...

Anies: insyaAllah..leh tu..

lyd: sy doakn impian lyd trcapai...dh kaya xyah keje...yeay...

Fifi Nadhrah said...

sokong sangat.. berangan senang.. cakap senang.. nak laksanekan tu susah.. walaupon bende tu kecik sangat.. kan..

ct shah said...

kalau nak cakap pasal impian..mmg takkan habis.
akalu dpt one of it,rasa bersyukur sgt22..:-)

ros_reeza said...

Ros ada macam-macam impian. moga tercapai..

mama aryan said...

impian akak utk bahagiakan org2 yg tersayang