Thursday, December 5, 2013

Bila langit tak henti menangis

Kembali bersiaran dalam blog...
Mode: berpantang lagi beberapa hari je lagi ni...

Alhamdulillah kami selamat walau rumah dimasuki air banjir...sedih tengok keadaan orang lain yang lagi dasyat ditimpa musibah ni...ramai yang tak sempat nak selamatkan barang2 sebab air naik dengan cepat...daku pun kelam kabut selamatkan barang2 sendiri dan barang baby. ..sungguh banjir kali ni paling buruk dalam sejarah..sama2 kita doakan keselamatan rakan muslim kita yang ditimpa musibah ni..

Picture yang di snap masa keadaan dah tenang sikit..even air tak setinggi mana masuk dalam rumah, tapi kami tetap brjaga2 sebab masa ni ujan tak henti turun...

Senyap2 air masuk..nasib baik jernih..

Nampak macam pulau pun ye jugak ni.. 

Karpet yang sempat diselamatkan..huhu..

Hanya mampu berdoa moga air cepat surut..

keadaan kat terminal baru kuantan...abis kereta.. (sumber dr facebook..)

Nota kaki: arini matahari dah tersenyum...langit tak lagi menangis...bumi dah semakin segar...syukur padaMu ya Allah...
Published with Blogger-droid v2.0.10

16 comments:

Cho Zila said...

bertabahlah kan .. musimnyer dah sampai.. moga cepat2 reda...

izzah said...

Betul tu k cho...Alhamdulillah kt area umah sy ni dh reda..kt area lain sekitar ktn ni byk yg lum reda lg...kt tmpat2 lain pn sama..

LydSunshine said...

rumah izzah kat mana. umah kakak saya dgn umah abang pon tak selamat gak. huhu... syukurlah matahari kembali menjelma.

izzah said...

Lyd: kt tg lumpur...air naik paras lutut je...kat area lain ada yg smpai bumbung rumah...apa pn xleh nk slamatkn...

mama aryan said...

Ya Allah...moga semua ini cepat berakhir teruk akak tengok banjir kali ni kat kuantan, semoga semuanya selamat ye izzah

izzah said...

Btl tu akak...bnjir kali ni mmg teruk sgt...tmpat prpindahan bnjir pn byk...Alhamdulillah sy xsmpai la kna brpindah..1ari je air naik...pstu ok...

norhidana miswan said...

aduhla dik... dugaan sungguh lg lah dgn ada anak kecik lg kan... nsb lah naik skit je...kalu sampai nampak bumbung je camne lah agaknyer... moga cpt surut banjir kt pantai timur...

ros_reeza said...

Ya Allah.. dugaan.. sabar ye .. moga keadaan kembali pulih..

izzah said...

K dana: dugaan Allah spaya hamba Nya ni sntiasa brsyukur n ingat pd kesusahan org lain...nasib skit je air naik...huhu...

izzah said...

Ros: insyaAllah...skrg ni Alhamdulillah ktn dh xbnjir dh...maybe ada hikmah yg Allah nk bg pd kita...

Fiza Rahman said...

Tinngi ker air sis. Kesian kat mangsa2 banjir yg lain. Bertabah yer.

izzah said...

k fiza: kt area umah sy xde tinggi mana...kt belah2 sg isap n yg berdekatan dgnnya memang tinggi...dekat hapus rumah jgk la...

AnneRaini said...

izzahpun kena jugak banjir haritu?? kesian tgk rumah2 yg habis tenggelam tu..

Fifi Nadhrah said...

Allah hu akbar.. barutahu izzah pon terlibat.. moge tabah dan sabar..

ayut said...

Oo..aritu kna jgk ye banjir..dugaan.sabar yer...

izzah said...

anne: ha'ah..terlibat sama..cuma bezanya, xde la smpai kena pindah ke sek or dewan org rmai...berpantang dlm banjir aritu..

Fifi: thanks a lot

ayut: trima kasih yek...