Thursday, October 10, 2013

october is coming...november is soon...

Salam all...

        Kita dah masuk Oktober sekarang ni kan...Tup2 dah ujung tahun..Pastu melangkah pulak ke tahun seterusnya...Masa memang berlari pantas sekarang ni...Daku pun dah rasa dup dap sekarang ni...Last 2 weeks kemas-kemas baju baby memang tak terasa lagi debarnya...Bila dah nak sampai ke pertengahan Oktober ni, perasaan tu dah rasa cuak...hehe..Perasaan lumrah bagi mak-mak buyung yang dah nak due ni...

        Lately Kak long Hannan memang baik sangat....selalu usap perut sambil panggil 'baby'...Dia pun tak sabar agaknya nak tunggu adik dia kuar...Cuma ummi dia ni je yang sejak akhir-akhir ni asyik sakit pinggang je...Ada jugak tanya kakak-kakak yang beranak dekat-dekat ni...Akak tu bagitau memang sakit pinggang ni normal dan lepas dia lahirkan anak (3 orang berturut-turut 3 tahun), sakit pinggang dia memang tak hilang...Oo...memang macam tu rupanya yek...Daku ni tahun lepas dan tahun ni preggy...tahun depan memang kena stop dulu la...hehe...(ada plan tu nak berturut-turut tu..kikiki)...

       Target untuk preggy kali ni, nak khatam 30 juzu' al-quran dan alhamdulillah hampir tercapai target tu...Moga anak dalam kandungan ni jadi 'hafizah' akan datang, insyaAllah..Daku harap sangat supaya dipermudahkan bersalin...Tak sabar rasa nak bercuti ni...Lagi tak sabar nak jumpa dengan baby...Tapi sebelum baby kuar, memang nak hayati detik-detik baby dalam perut ni...Yelah kan...Nanti memang confirm kita akan teringat-ingat dan rindu masa baby dalam perut..hehe...

 Nota kaki: Allahumma yassir wala tua'assir..(Ya Allah, Kau permudahkan lah segala urusanku dan jangan Kau susahkan...aminnnn)

Published with Blogger-droid v2.0.10

21 comments:

wantie said...

akak kalau peknen memang tak sakit pinggang.mungkin sebab anak beza jauh kot.

masalahnya asal peknen je, mesti kaki semua tak leh nak jalan. puas bergagah.ntah le memang gitulah selalunya. travel tak boleh, gerak banyak tak boleh.asyik tido je la...

Moga nanti kamu bersalin mudah ye. akak doakan

wantie said...

akak baru terpandang whishlist tu. wah beranak 5 orang tu. Terbaik!!!!

izzah said...

K wantie: siannya akak smpai xleh jln tu...tiap org mmg lain2 ujian masa ngandung yek...dh bahagian masing2...

Psst: hehe...wishlist je tu k wantie..dpt tak dpt kuota 5 org tu xtau lg...ada rezki,alhamdulillah =)

izzah said...

K wantie: siannya akak smpai xleh jln tu...tiap org mmg lain2 ujian masa ngandung yek...dh bahagian masing2...

Psst: hehe...wishlist je tu k wantie..dpt tak dpt kuota 5 org tu xtau lg...ada rezki,alhamdulillah =)

LydSunshine said...

Saya ni baru beranak sorang dah sakit pinggang berpanjangan izzah. Belum lagi 3 org. Huhu. Rasanya sebab usia kot.

Moga dipermudahkan semuanya ye.

izzah said...

Lyd: kita bwk baby dlm tummy 9bln...tu yg jd sakit pggang tu...ada jgk sy trbaca yg posture duduk n brjln yg salah penyebab sakit pinggang ni...

Kakzakie said...

Alhamdulillah target mencapai sasaran. Moga impian dapat anak hafizah akan terlaksana...

Sakit pinggang - kakak dulu pun samalah Izzah.. ujian sikit utk dapatkan yg indah dlm kehidupan kita, sabarlah...

Ira said...

Skejap je kan da dkt due. Seronoknya nk dpt baby. Hannan kakak yg baik.. Smga dpt anak2 yg hafiz n hafizah.

Aimy da lama ready. Ayah dia pn ready da. Cuma ibu cam ready x ready sbb pk nnt kn deliver bln puasa. Tp klu da rezeki tu.. Hehe..xpe la. Allah lbh tau yg terbaik utk kita. Tgh menunggu ni..hehe..

izzah said...

K zakie: amin...amin ya rabb..trima kasih atas doa akak...betul jgk kn akak...ujian sikit je ni utk dpt nikmat yg lg besar....

Ira:wah...akhirnya mama aimy dh ready....leh join jemaah thn dpn plk...hehe..target boy plk yek ira...=)

mommy.aisy.hana said...

Seronoknya...
Nk bby jugak..
Sy suami x bg ngndung lagi sbb sakit x hilang la ni.. baru sorg kan.. tapi nak jugak tahun don bby lagi. Doa kan kita ye...

ayut said...

moga dipermudahkan segalnya kak...kak long tak sabar,mak ye lgla tak sabar kan...ap pon nikmati dulu saat2x indah baby dlm perot yer ^^

izzah said...

Mommy aisy:insyaAllah...once kita dh ready utk yg next,Allah akan bg ikut kemampuan kita...papepn sy doakn utk awk...seronok bila main dgn baby ni...

izzah said...

Ayut: thanks atas doa...aminnn...tu la..mak dia mmg sntiasa xsabar...hehe....

Riedaffya ibrahim said...

xpe izah...banyakkan rehat ye..sakit pinggang tu normal kan..n makan pon kene banyak jugak ..nnti nak bersalin nak tenaga yg banyak,.,.

izzah said...

K rieda:thanks a lot...xrehat mana jgk skrg sbb hannan tgh nk mmbesar..mcm2 bnda dia nk wat...mkn tu mmg cnfirm dh byk...lapo memanjang...hehe...

Cho Zila said...

masa preggy memang seronok menghitung hari walaupun penuh dengan debarankan.. semoga khatamlah yerk...

izzah said...

K cho zila: akak tlg doakn utk sy skali yek...seronok tu cnfirm dh tp mcm akak ckp la, brdebar2 jgk ni...hehe...

are_lin@yu said...

alhamdulillah moga dipermudahkan ya kak..

Chenta Ummi said...

wah bagusnya dah hampir khatam baca al quran . saya due awal dec and ni anak pertama. saya cuba mana yang mampu baca alquran tapi dalam keadaan skang ni nak bawak bdn pun x larat.. :)

Fiza Zainol said...

xlama dah tu k.izzah..semoga dipermudahkan..Ameen...

izzah said...

ayu; thanks..

chenta umi:alhamdulillah..mmg rasa xlarat jgk..tp sbb nekad last2 brjaya jgk...

fiza: mmg xlama dh ni...amin..tq..