Friday, September 20, 2013

Moment at krabi, thai

    Mak buyong sibuk berjalan walaupun dah rasa agak sarat ni..teringat masa preggy kn hannan dlu, daku mengidam nak naik kapal terbang...lepas bersalin je, terus book tiket nak tunaikan hajat..hehe..

    Kali ni alhamdulillah diberi peluang berjalan2 ke thailand sebelum nak bersalin ni...memang moment yang best walaupun terpaksa tahan sakit pinggang duk dalam kereta lama2...rela tu sebab nak berjalan punya pasal...hehe...Cuma yang tak berapa nak best tu daku tak sempat nak shopping sakan kat Hatyai...even banyak baju-baju, kasut dan handbeg-handbeg yang dijual, tapi sebab kesuntukan masa, tak dapat nak shopping...memang kena repeat khas untuk shopping la bila-bila nanti...

    Daku tepekkan beberapa keping pic untuk sape2 yang berhajat nak ke sana...Gambar kat Hatyai tak ada...tak sempat nak bergambar...yang ada kat Krabi je la..pantai kt krabi memang cantik...seronok la gi sana...hotel pun best...otak pun release je rasa...Paling best daku naik motor dengan Hannan dan en hubby...dengan perut yang boyot ni, leh pulak daku naik motor...hehe...tapi memang rasa best dan syok sangat-sangat sebab daku ni jarang naik motor or dengan kata lain, agak fobia naik motor ni...


Bilik hotel tempat menginap...google source je ni..tak sempat nak snap pic bilik sendiri..huhu...

On the way untuk island hopping...

Pulau Ayam or Chicken Island...(nampak tak bentuk kepala ayam tu)

Air kat pantai ni memang cantik dan jernih...En hubby tengah entertain Hannan meraduk air...hehe...

Kat Night Market, Krabi...30 min dari hotel ni...lenguh pinggang naik motor ke sini..tapi best sebab adventure naik motor nak smpai ke sini...
psst: tu orang betul tu tau, bukan patung...

Mak buyung enterframe kat replika bas...hehe..

Barisan kereta yang 'involve' dalam konvoi beramai-ramai...

Nota kaki: Pengalaman dan moment yang paling best dalam hidup daku...even dekat 2000km dan beribu-ribu batu ke sana, tapi memang daku puas ati...terasa adventurenya konvoi gi sana...lain kali leh pegi lagi...
   
Published with Blogger-droid v2.0.10

28 comments:

cik atie said...

cantik nye krabi.. teringin nak pergi.. in sha Allah next year lepas nikah.. tunang atie je xpercaya bila atie cakap krabi ni cantik.. ish.. nanti nak tunjuk la belog akak kat die.. hihi...

izzah said...

Atie:mmg cntik pn...sesuai sgt2 utk gi honeymoon..byk lg pic yg cntik2 cma sbb byk sgt xtau nk pilih yg mana.hehe...krabi mmg recommended la...akak pn rasa nk gi lg...hehe...

AnneRaini said...

selagi boleh jln ni jalan jelah. nnti dah berpantang kena kuarantin 2 bulan..hehe

izzah said...

Anne: betul tu...nnti bila dh start brpntang mula la rasa puas duk terperuk je dlm umah..hehe...2 bln pntang tu bkn kejap...jenuh jgk nnti nk abiskn masa...hehe...

Kakzakie said...

Bestnya kakak tengok pantainya pun tak dalam... mendamaikan suasananya.

wantie said...

ko jenjalan masa time peknen? kalau akak asal peknen je.. jgn nak mimpi la nak kesana sini...

silap sikit je gugur dik..
sian akak kan..kan..

Nampak... kepala ayam

izzah said...

k zakie: pantai dia memang cetek n jernih je airnya...best sgt2 tgk...siap nmpak ikan berenang2 lg tau akak...mmg recommended gi sana la utk tenangkan fikiran...hehe...

izzah said...

k wantie: ye ke kak...sian akak..memang lain orang, lain gayanya...ada yg leh lasak, n ada yg memang xleh lasak langsung...sy alhamdulillah xde plk gitu...siap naik bot, goncang2 bagai lg...masa preggy yg 1st dlu siap nnti bot laju lg..hehe..memang lasak la n alhamdulillah xde pape jd...

LydSunshine said...

Beronok-ronoknya gi bercuti kat Krabi. Ada penah ajak suami saya pegi situ, tp dia kata dia takut terrorist. Heheh. Melampau.

Fifi Nadhrah said...

gagahnye izzah naik kerete ke sane.. fifi asyik teringin je.. tapi macam seriau la nak naik flight.. kalau naik kerete tak sanggup.. jauh..

izzah said...

Lyd: hehe...xde terrorist la kt sana
..aman damai n tenteram je...sy msk ikut bukit kayu itam...immigration agak kelam kabut msa nk cop passport msk thailand but ok la...hehe...

izzah said...

Fifi: nape seriau plk naik flight?best apa...sy plg suka msa dia nk trbang n nk landing..hehe..tp xleh naik flight dh sbb dh msk 8months...

Gagahkn jgk diri naik keta demi nk gi jln2...hehe...sy mmg kuat jln...

Fiza Zainol said...

best2..boleh pegi lagi nti kak izzah..kli ni naik flight plak...

are_lin@yu said...

alahai beznya konvoi gini...ayu pn xsmpi krabi lg..

izzah said...

Fiza: mmg best..tp kalau nk gi kali ke2 msti abg solah xnk dh..prinsip dia, satu tmpat skali je gi...kna gi tmpat lain plk...huhu...

izzah said...

Ayu: naik keta mncabar,kos pn agak besar...naik flight je senang...cepat skit sampai...hehe...cma lg adventure la konvoi naik keta ni...hehe...

Mimi Azirah said...

cantikkan krabi...bestnye kalau dpt gi sne

izzah said...

K mimi: memang cantik sgt2...xjemu mata memandang la...hehe...

azizah :) said...

seronoknya dapat pegi kak.. cantik tempatnya..

jalan la selagi terdaya kak..hee

izzah said...

jijah: betul kan...nnti dh bersalin mcm jijah, kna berkurung dlm umah je la..hehe...

Cikgu Norazimah said...

cantiknyer krabi...teringin nak ke sini..insyaAllah, suatu hari nanti ;)

Khai♥Rin : anies said...

mmg da lama simpan hasrat utk ke sini. mudah2 akn smpi 1 hr nnt...aminnnn

izzah said...

C.norazimah:aminn..insyaAllah suatu hari nnti sy doakn...

Anies:amin...amin...moga ada rezki...

Cho Zila said...

cantiknyer... dah tengok banyak blog kawan2 ... dah hantar proposal kat suami.. kalau approve dapatlah akak ke sana... cantik gambar2ni..

aizamia3 said...

walaupun jauh tapi puas hati.. ;)

mommy.aisy.hana said...

Nk pergi krabi jugak!!

ayut said...

wah...berjalan ke krabi... :) nk pegi jugakkk!

izzah said...

K cho,k aiza,mommy aisy n ayut....jom2 krabi...gerenti puas ati n leh tenangkn fikiran....recommended la gi sana..hehe...