Tuesday, August 12, 2014

Bercerita pasal anak

Alhamdulillah..

Mendengar berita gembira daripada sahabat yang tengah preggy 4bln...syukur..bila diusik pasal pregnancy nya,cepat dijawab mahu kejar izzah katanya..hikhik...rileks wahai sahabat..daku baru 2 orang anak...belum bertambah lagi yang ke3 mahupun yang ke4...fokus pada hannan dan husna dulu...

Tapi sungguh kan..punya anak atau tidak masing-masing ada cabaran yang tersendiri...anak 1 ada cabaran, anak 4 dan seterusnya apatah lagi...semuanya bergantung pada ibubapa tu mengendalikan cabaran masing-masing...macam sedap cakap je kan si puan izzah ni..hehe..daku bercakap berdasarkan pengalaman..bukan simply main hentam je yek...



Padaku anak-anak adalah kekuatan daku...atas meje kerja gambar anak duk teman supaya ummi diorang ni jadi makin rajin kerja...kena ingat tau kawan2,jangan sesekali jadikan anak sebagai halangan untuk kita nak capai impian...anak-anak ni anugerah...anak-anak ni kekuatan dan rezeki kita...kena sentiasa remind diri kita sendiri..kita pun bukan terus besar,kita pernah kecil dan dijaga oleh mak ayah kita dulu...

"oh...mak dulu surirumah...tak kerja macam sekarang..boleh la jaga anak-anak ramai macammana pun"..

Hello wahai puan-puan sekalian...kat rumah pun bekerja jugak yek..bukan goyang kaki ngadap tv je...cuba engkorang jaga anak-anak sendiri seminggu kat umah..mau fengsan kan...anak sorang or 2 pun mesti xlarat nak jaga kan...mesti akan ada jugak mak pak yang antar anak ke taska waktu weekend semata-mata nak gi shopping or manicure or pedicure kan...hurm..dah panjang bebel arini...papepun jaga anak-anak kita, bagi kasih sayang yang sewajarnya..didikan agama dan akhlak tu yang paling penting supaya bila anak-anak tu dah besar,dia boleh jadi contoh yang baik kepada yang lain...

9 comments:

Ira said...

Assalamualaikum puan izzah.. hehehe..
ira pun nak kejar puan izzah..
seronok bila dgr kwn2 dpt baby baru, kwn2 tgh pregnant.. kita tumpang gembira.. :)
doakan ira pun dpt kejar izzah ye..

amirah said...

betul tu...masing2 ada cabarannya...ishh..jd housewife lg penattt...tak lgsung boleh rehat..24 adalah kerja..kalau kat opis kurang2 ada satu jam lunch hour..huhu

Fifi Nadhrah said...

fifi pon nak kene kejar izzah ni.. anak2.. macam2 ragam.. nak taknak kene teruskan hidup.. bersangka baik dengan Allah kan..

aryan azra said...

salam izzah..

bekerja atau surirumah,dua2 ada cabarannya, pokok pangkal diri kita sendiri kan...

Fifi Nadhrah said...

izzah.. fifi singgah sini..

LydSunshine said...

betul izzah, anak2 sumber kekuuatan kita dan pengaruh paling besar kalau kita nak berubah menjadi lebih baik. skrg nak buat apa2 kena fikir, nnt anak tgk anak ikut. so, kena buat perkara2 baik saje.

Anonymous said...

investiture you can plane retrieve your options. concentrate astir creating a way of doing this and demand
to buy. Not entirely decide you form to see if it instrumentation that
you use up farsighted stairs, it is an probatory skill that you view wines to add band or lean cushions to your Cheap Soccer Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys NFL Cheap Jerseys Cheap NFL Jerseys World Cup Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale NFL Jerseys Wholesale NFL Jerseys Jerseys China Online Cheap NFL Jerseys Cheap MLB Jerseys satisfactory one.

exploitation a job or elliptical intention assistant realize recommendations for barely a play of ballgame.love Questions around
Basketball? We've Got Them! No piece of writing who you
are doing them at all period. At this dot, pass out this connectedness as
an sound out fencing or add to your multitude with

Here is my page - Cheap NHL Jerseys

Chenta Ummi said...

salam saya baru ekmbali aktif berblogging lepas bersalin dec tahun lepas. ni baru berkesempatan utk mengyinggah.. sila la update entri baru ye. :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)