Wednesday, July 16, 2014

Ramadan


Salam Ramadan...

Menyepi tak bererti lupa..hehe...Rindu pada blog nan satu ni...

Alhamdulilah kita dalam fasa kedua Ramadan...Dalam erti kata lain, Ramadan dah makin hampir pada penghujungnya...Moga kita diberi kesempatan untuk beribadah padaNya dan mohon keampunan...yelah kan...Kita ni hamba dhaif yang tak lari dari melakukan salah dan silap...Sementara ada kesempatan, baik kita kejar dan 'grab'...Tahun depan tak tau lagi ada peluang macam ni or tidak kan...

Ibu beranak dua ni makin hari makin sibuk...hehe..tak terkejar rasa dengan rutin harian...kat tmpat keje, kat umah, kejar dua orang puteri comel lagi..huhu...memang menguji keimanan rasa...Kadang-kadang rasa macam tarzan kat umah sendiri..hehe...si kakak dah 2x gigit pipi si adik..sampai lebam kebiruan plk tu...maybe geram dengan si pipi gebu tu...bergomol tu memang tak yah cerita la..pantang ada peluang, memang si kakak akan gomol dengan si adik...mana la ummi tak terjerit sana terjerit sini...Tapi kadang-kadang terhibur hati ni dengan gelagat diorang...Dalam pada nak marah, senyum jugak..hehe...Takpe lah...Kakak dan adik ummi tetap sayang...

Tengok tu...dalam keta pun sempat lagi si kakak ni...adik muka pasrah je...hehe..

5 comments:

Kakzakie said...

Pipi adik memanglah gebu tapi pipi kakak pun gebu juga sebenarnya cuma adik belum pandai nak balas gigit balik pipi kakak tu:)

Penghibur jiwa mereka ni kan Izzah..

Sue-Rya Qistina said...

alololo..tomeinya..geram tgk dua beradik yg comel ni tau..hehe

Ira said...

assalamualaikum...
rindu pd izzah.. lama x update story kat sini..
comelnya kedua puteri2 tu..
biasa la bdk2.. kalau x buat mak nya jadi tarzan x sah.. hehehe...

izzah said...

Kak zakie:yup..penyeri hidup diorg ni...kdg2 rasa nk mrh bila diorg wat perangai..tp kdg2 rs lucu plk..hehe...

k sue: mmg geram...pipi labuh ni..

ira:waalaikumsalam...sy pn rindu jgk...rindu pd kwn2 blog ..tp msa tu kdg2 xde nk trjah blog...huhu

LydSunshine said...

comelnya 2 bersaudara tu paka1 baju sedondon.