Thursday, July 12, 2012

2 bulan dah..

 
     Alhamdulillah our baby dh 2 bulan dah...jap jer rasanya...pejam celik pejam celik baby dh besar dah...dan harini macam bulan lepas bila genap jer hannan berumur 2 bulan, kami bawak ke klinik untuk cucuk...masa mula-mula nurse cucuk tu, memang hannan menjerit sekuat hati...sampai ke luar bilik dengar dia nangis...aku pulak memang xboleh tengok bila hannan nangis sebab kena cucuk..rasa sayu jer, nasib baik xmenitis air mata depan nurse tu..hehe...masa hannan kena cucuk sebulan haritu, bergenang jugak la air mata aku ni tengok dia..sedih rasa...hehe...baru tau perasaan jadi ibu ni kan...

    Dah nak balik tadi, nurse bagi ubat demam sebab dia kata selalunya baby akan demam masa cucuk 2bulan ni...alhamdulillah hannan xdemam dan sihat je...risau jugak aku kalau dia demam..yelah,aku bukannya pandai mana pn nak handle baby ni kalau apa-apa jadi...my hubby pun sama jugak..maklumla..masing-masing baru nak belajar....

    Apa yang aku harapkan supaya cahaya mata kami ni akan sentiasa sihat, cerdas akal, baik budi pekerti, solehah dan segala sifat yang baik terdidik dalam jiwa nya..aminnn...



Nur Saidatul Hannan yang menjadi penyeri hidup abi dan umi...moga membesar dengan sihat dan kuat yek sayang....

8 comments:

Kesuma Angsana said...

anak2 lah permata hati kita kan. !

Nurul Husna Mohd Hassan said...

alhamdulillah. moga hannan membesar dengan sihat :)

Gadis said...

comel pakai tudung...=)

Citra NaniZam said...

comelnya hannan bertudung.. moga jadi anak yg solehah ye sayang.. kannn kita tgk anak kena cucuk pon rs x sampai hati.. ini tak pekerja tmn asuhan senang2 je pukul bantai baby.. xde belas ihsan langsung..

Maisarah Azmi said...

comelnya hannan.. semoga hannan dapat jadi anak yg baik bila besar nanti, InsyaAllah

izzah said...

aminn atas semua doa =)..

betul tu...anak2 ni kn penyeri hidup...so kena la jaga elok2..ni tak,ada yg sanggup buang-buang jer anak...xde belas kasihan sgguh...

Cik Beruang said...

comelnya baby :') semoga menjadi keturunan soleh & solehah ya sayang :)

izzah said...

aminnnn....amin ya rabb...