Friday, December 9, 2011

Bila Rindu Menguasai diri...mak abah.....

Semalam tersentuh hati baca warkah "untuk ibu" kt hset hubby...tersentuh sgt rasa hati bila tgk video tu...smpai kena tegur dengan my hubby sbb mata bengkak..hehehe...

Betul kan apa yang orang slalu kata...bila ada dpn mata,kita xkisah pn...tp bila benda or orang tu dh xde baru la kita sibuk2 nk rindu or tangiskan...so, aku xnk jd mcm tu...as long as aku still ada parents (skrg dh jd 2 sebab cmpur mertua), insyaALLAH aku akan berbakti sebaik mungkin utk diorg yang aku sayang sgt2 ni...walaupun hanya mertua, itu tetap dikira mak ayah yang wajib kita hormat macam kita hormatkan mak dan ayah kandung kita....

Sumber dari Mr Google

Teringat alahan teruk yang aku alami suatu hari dulu....masa tu asyik berulang ke toilet je penangan poisoning food...masa tu teringat yang mak alami masa ngandungkan aku dulu..trus aku tnya mak.."macam ni punya teruk ke alahan yg mak rasa masa ngandungkn angah dulu?"..mak senyum jer smbil angguk..alahai....smpai mcm tu skali yek....mak tambah lagi..."lagi teruk masa tu sebab mak tengah smbung blaja n abah pn jauh"...besarnya pengorbanan mak masa tu kan...terasa berdosa diri ni sbb kadang-kadang xnk ikut cakap mak....

Patut la "Syurga di bawah tapak kaki ibu"...itu baru bab mengandungkan kita...lum campur masa kita dh dilahirkan...masa kita sakit pening masa kecik2 dulu....bila nak jadi mak ni barulah aku rasa apa yang mak pernah tanggung dulu...harap2 anak yang bakal dilahirkan ni jd anak yang soleh solehah dan sentiasa dengar kata mak dan ayah dia...aminnn...

~ Nota Kaki ~ Jadilah anak yang baik dan berbakti pada kedua ibu bapa sementara diorg masih ada ni...nnti menyesal xsudah...

4 comments:

iizla said...

baca entry awk ni, terus lepas tu sy tepon mak sy.. Uwaaaa!!!

izzah said...

bagus2..kadang2 kita ni cepat sgt lupa..betul x...bagus kalau ada kwn2 yg sntiasa ingat-mengingatkan...=)

Radieah Mohd Nor said...

Semoga dipermudahkan segala urusan. Apapun tahniah. Selamat menimang cahaya mata. Ameen.

Anonymous said...

I'm no longer certain where you are getting your information, but
good topic. I must spend some time finding out more or understanding more.
Thank you for magnificent info I was searching for this info for my mission.

My web blog private luxury jet